Kek Marbles :)

Assalamualaikum dan Hai :) Hye


Hari ni aku dan mak terlebih rajin nak buat kek.. cewahh.. padahal dari semalam nak buatnya.. konon masa minta resepi dari sepupu sepapat yang rajin buat kek.. mak kata 

"ika tengah berkobar-kobar buat kek"

padahal hari ni mak yang terlebih berkobar-kobar.. muawahahahahha

paling jenuh nak buat gambar yang tengah.. sebab gula kena blend jadi gula halus.. tepung kena ayak.. and so on.. senang je sebenarnya.. tapi .. hahahhaha.. ~aku kan pemalas~

tapi secara overall-nya.. kek yang aku buat ni menjadi lah.. walaupun rasanya tak seperti yang aku bayangkan.. but, my mom kata sedap.. muwahahah..

bahagian tepi-tepi kek ni sebenarnya hangus.. eh.. bukan hangus tapi lebih kepada terlebih bakar? aahha *cover* tapi tak banyak pun yang hangus.. just bahagian luar sahaja.. potong bahagian tepi dia.. then, lawa lah!.. tengok gambar yang atas sekali ni.. hihihi.. 


esok nak cuba buat cip coklat atau pizza hand made.. woha! habislah barang dapur.. high la maintenance dapur bulan ni.. muwahahah

~ kbye ~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...