oitt.. renungan matamu!

assalammualaikum..

ganas tak dia punya tajuk.. belum apa2 lagi dah oit.. sensasi tak? hahaha.. <writer sengal>

renungan? mata? renungan mata? uwahh.. aku memang suka tilik mata orang..

first :: renungan mata yang tak leh nak tafsir

uwah.. nie kalau aku dapat renungan mata yang jenis nie.. memang sampai aku lupa la aku akan fikir. pernah dapat tak renungan yang tak tahu maksudnya.. hahah.. mesti lah pernah kan? biasanya kalau close friends yang buat gitu respond paling cepat kita buat "asal kau tengok aku macam tu?" betul tak? hah salah..? cehh aku betul ..hahaha <writer merepek> for me, banyak kali aku dapat, sampai dah tak terkesan

second :: renungan pemikat

wahwahwah.. syafiqah tulis ni.. macam tak percayakan? renungan nie mestilah pakai mata.. expresi mata tu yang penting.. dari mata turun ke hati .. korang suka mata yang macam mana? mata separuh bulan (ketawa), mata terbeliak (marah), mata tu, mata ni, mata gitu2.. mata? aku suka aksesori mata.. kening! bulu mata! kening mesti tebal (tak tebal sangat) dan rata/kemas than, bulu mata penjang dan lentik.. tapi kalau lelaku lentik sangat tak berapa suka.. hehehee .. gabungan dua nie membuatkan mata seseorang tu nampak macam redup .. dan lagi best kalau kulit dia kulit melayu asli.. perempuan aku lebih suka kalau mata dia make-up free.. sebab tak serabut sangat aku tengok..

third :: renungan tak puas hati

biasanya kalau renungan tak puas hati nie memang on the spot boleh tahu.. sebab mesti datang dengan pakej expressi muka sekali.. aku kalau nampak orang buat renuangan tak puas hati nie.. aku memang stick kan je mata aku pada orang itu.. kenapa? sebab nak tengok muka dia yang unik tu la.. nanti aku akan tersengih seorang2.. hahhaha

4 ::: renungan merayu

iskkhhh... renungan nie memang aku tak suka.. tapi renungan nie la yang selalu aku dapat.. dan macam biasa aku seorang yang tak dapat nak tolak permintaan orang..itulah aku.. tapi tak semua aku tak boleh tolak.. kalau apa yang dirayu tu aku ada asas untuk tolak seperti undang2 yang telah ditetapkan or orang atasan yang arahkan .. so aku dengan beraninya tolak la.. than, aku pulak yang buat renungan merayu pada orang itu supaya faham situasi aku.. tada.. hahah <merepek>

5 :: renungan bangga

aku khususkan pada my mom and dad.., aku nak sangat tengok renungan bangga mak and ayah aku.. belum dapat tengok lagi.. pandai sembunyikan., sengaja tak nak tunjuk la tu.. hermm.. tak pe one day i will get it.. aku ada cerita juga mengenai bangga nie.. hahah.. tak payah cerita la.. <but still>

6 :: renungan ikhlas

the most i want! of course i want it from my husband.. miang tak aku nie..baru korang tahu yang syafiqah nie miang..hahha.. miang ke? inikan wish semua wanita didunia.. ieyeke? seorang lelaki yang ajnabi kemudian menjadi yang halal .. yang ikhlas dan terserlah di sepasang matanya.. uwah! <ayatku>

7 :: renuangan tak berperasaan

biasanya orang putih gelar orang yang macam nie cool.. cool nie lebih kepada orang yang kurang emosi.. orang yang tak ambil kisah.. hah, itulah! kiranya aku nie <tak suka amik kisah dan hati batu> cool ke? hihihi tapi from my personal opinions .. mereka nie mysterious! i like  it.. make me want to know them more.

sudah habis membebel.. sebenarnya bukan nie yang aku nak tulis untuk tajuk nie.. aku dah lupa sebenarnya apa yang aku nak di tulis.. <jumpa post nie dalam draft> so aku perah ajer la idea apa yang ada dalam kepala nie.. hhahha


sabtu/16 Jun 2012/4:02 am




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...