acara 10,000 langkah di padang mini pontian..

As Salam..

tada.. hari nie 9/12/2011 .. aku join acara 10,000 langkah anjuran Jabatan Kesihatan Pontian.. nie sebenarnya yang join kakitangan awam macam polis, JKR, JPS, bomba and etc.. aku nie menemankan mak aku la.. ahhaha .. datang pukul 730 pagi.. pukul 8 - 830 baru start.. sampai kat sana daftar, tapi aku daftar sebagai orang awam la.. dapat 1 botol mineral dengan topi colour oren 1 ..

start dari pintu gerbang stadium mini pontian tu.., keluar than pusing depan R&R.. than masuk tepi laut.. lalu tepi laut sampai ke hujung (kat pasar, dekat dgn station bus yg lama) .. dah sampai hujung tu pusing balik masuk traffic light yang bank lama tu.. lepas tu jalan yang trafic light dari tepi laut tu belok ke kiri .. jalan terus.. masuk ke balai bomba.. nanti jumpa STMI 2 .. lepas tu terus lalu depan sekolah tu.. jumpa balik R&R .. dah masuk balik padang mini tu. kena buat satu pusingan padang pulak.. hahaha.. 

aku mendukung adik aku yang syuhaidah tu rasa2 nyer adalah separuh perjalanan.. hahah .. nasib baik dia suka dukung cara piggy back (angkat kat belakang tu) .. kalau tak penatlah aku nak angkat dia... ahhaha.. lepas dukung adik aku nie.. baru la peluh nak keluar sikit.. tu pun sebab cuaca panas..

lepas tu ada senam aerobik untuk warming down.. tapi tadi masa awal2 tak ada pulak warming up.. hahahha
(tapi aku tak join warming down sebab syuhaidah nak duduk kat jam besar tu..)

nak tahu tak? 
~lepas dah berjogging (jalan.. hehehe) .. aku and family terus pergi ngeteh.. tahu tak ngeteh tu ape? keluar pergi minum2 la..tapi bukan minum jer.. soto dengan mee rebus pun dibantai.. bak kata kawan mak aku.. keluar 2 kilo masuk balik 3 kilo.. hahahaa .. lepas tu tapau pulak putu mayang 2 ringgit.. hahaha

ini makna nyer aper?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...