buat kerja dum dam tak ikhlas..

Assalamualaikum.. jawab2 dulu..

refer tu tajuk ..  faham tak?
meh sini aku terangkan .. mak korang ke, nenek ke, mak cik, kakak, abang, ayah, atuk korang pernah cakap macam nie tak

"kalau buat kerja tu nak bising2 baik tak payah buat"

iskh ~ seriously aku memang angin kalau ada orang cakap macam nie.. 
iskh ~ tapi memang betul pun.. kalau tak ikhlas baik tak yah tolong buat kerja tu kan..?

aku dah alami banyak kali sebab tu aku geram nie.. kalau korang kena mesti geram punye la..

ada sorang Abdullah (hamba Allah) nie.. dia mintak tolong something... ok aku ikutkan ajer la..
tapi secara tak sengaja jer nyer .. masa aku nak basuh muka kat dapur rumah dia.. tudung periuk dia terjatuh aku terlanggar.. (hello, memang sempit k) .. aku angkat balik, dia, hamba Allah nie boleh cakap 

"kalau tak nak buat tak payah buat" (something like this la dia cakap)

~err... kalau korang hangin tak? wehh.. menyirap darah aku.. ~ hello. aku terlanggar! bukan nak tujuk protes! (aku tulis nie baru betul aku nak protes!)

asal aku buat kerja berbunyi sikit jer hamba allah nie cakap aku wat kerja tak ikhlas ..
kalau sinki tu penuh dengan pinggan mangkuk cawan periuk ., memang la kalau nak membasuh tu mesti berlaga kan? pernah fikir tak? 
lain la kalau aku memang sengaja nak laga kan.., kasik bunyi satu dapur tu..
tangan kiri pegang periuk, tangan kanan aku pegang sudip.. meh sini aku laga depan mata ko..

eeeiiii geram betul..

jangan la ingat aku protes kalau muka aku nie masam.. weh.. 
muka aku memang kurang senyum .. otot - otot kat muka aku memang keras sikit

adoh2 ... geramm.. mendidih nie..


p/s .::. fikir dulu sebelum cakap!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...