its cook by who..?

As Salam..

today i want to talk about food cook by who?

post kali ini bukan nak bersikap raeces apatah lagi nak memilih kasih antara kaum.. JUST nak menyatakan apa yang aku perasan.. DONT TAKE IT TO HEART

apa yang aku perasan.. (hanya yang aku perasan).. kalau ada 2 makanan diatas meja, 1 dimasak oleh orang Cina dan 1 lagi dimasak oleh orang India.. most akan pilih food prepare by Indian.. why?

korang tak pernah terfikir ke? hahah.. aku dah berminggu-minggu fikir benda alah nie...

maybe., sebab aku lebih prefer indian's food b'coz they dont eat piq., adakah mereka makan jugak?
and as we know.. IT very familiar with chinese.. tapi ada jugak chinese yang tak makan IT

dulu masa aku ada program jual2 makanan kat sekolah.. dalam team aku itu ada Melayu, Cina and India.. yang Melayu akan sentiasa pastikan yang Cina 24 jam pakai sarung tangan ketika mengendalikan makanan.. dan apa yang aku perasan, team yang india tak ditegur pulak.. hahaha... tak macam pelik ker?

~renung-renungkan~

lepas itu, kalau time perayaan, pelajar cina bawak kuih bulan pergi sekolah, walaupun ada tanda halal JAKIM, tapi still pelajar melayu was was nak makan.. tapi cuba kalau pelajar india bawak Muruku ke sekoloh.. tak sampai 10 minit dah habis kena kunyah dah dek budak2 melayu.. bukan muruka packaging beli kat kedai.. muruku home made.., masak sendiri kat dapur rumah masing2..

~renung-renungkan~

KITA IALAH 1 MALAYSIA


love to write,
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...