shopping sakan..

As Salam..

aku sekarang ni memang sakan betul..
(sejak kerja kat sakan..hahahaa)

hari ini aku keluar date dengan syimah.. pergi jalan2 satu bandar..hahah
first of all..masing2 dah setuju nak letak basikal di satu tempat..
(still naik basikal..)
and lepas tu pergi shopping jalan kake jer..

first sekali..letak basikal kat depan book center 
lepas tu cari mesin ATM jap.. nak cucuk duit keluar..hahaha
lepas tu pergi kedai top up.. top up rm10.. hahaha..
(eh? pergi 7 elevan dulu la..beli slurppy rm2.20)

tempat pertama yang kami terjah ialah Maslee..
tapi yang tak boleh blah tu..sebelum masuk maslee..pergi merayap ke kedai CD dulu.. huhuu..
aku sebat 3 cerita..hahah (3 cd rm10)
1) Big Mama
2) Khurafat
3) Hantu Kak Limah Balik Rumah

hahhaha

kat maslee aku beli sikat rm6.90 dan pewangi bilik rm21.90

dah lama2 sikit kat maslee tu.. kami gerak ke kedai Dees..
kedai jual baju sebelah dengan kedai buku Bestari and Kopitiam..
hahahahaa
 kedai Dees aku beli sehelai blous..(tak pernah2 aku beli..hahah)
harganya ialah rm15.00 (ada offer.. sebab tu beli..)
syimah x beli apa2..

lepas pergi ke kedai Dees tu..merantau pulak ke Billion..
dalam perjalan ke Billion tu..merayap lagi sekali ke kedai CD..hahaha.. (kedai yang lain)
aku sebat lagi 3 cerita
1) Mary to Marry
2) Secret Garden
3) Dream High
satu cerita rm12.. total up rm36.. hahahaa..aku giler korea jugak..

sampai ke billion.. jumpa KFC lambai sekejap ke arah Aizuddin..
lepas tu pergi usha baju n seluar di Peace
hahha..lepas itu tiba2 Din datang..time dia rehat
kat peace nak beli baju tapi alih2 beli blezer
hahahha.. 
tapi sebelum beli blezer tu pergi makan dulu dengan Din..
bertiga makan Pizza..
huhuhuuu..dia dapat kupon discount dari boss dia..hahahh..masyuk laa... hahah
masa nak bayar..sorang keluarkan rm14.50 la..

lepas dah makan pergi solat zohor jap..

lepas tu sambug merantau satu Billion..tengok2 tudung and usha seluar..
masuk ke Dyna Jaya.. nak beli seluar slack..
beli satu colour hitam and satu colour putih..(rasa menyesal beli colur putih)
dan satu baju Ben 10 untuk syuhaidah..
(sebijk sama macam baju Ben dalam cerita Ben 10)

beli air kat YSL and jumpa Aliah..and jumpa Tan Jia Hui..
dia pun kerja kat YSL juga.. first day dia.. hahahahaa
(aku beli air mineral sebotol..rm1.20)

lepas tu jalan kaki lagi ke Sakan..
sampai sana nasib baik kat Ina dalam office
lepas itu aku biarkan syimah pilih baju.. huhuhuu
aku pulak malas nak bertembung dengan kak Ina asyik sembunyi2 jer..
(kak Ina tau x aku datang tadi eik?)

syimah beli sehelai t-shirt and aku beli kain pasang yang berharga rm29.90
oleh kerana tak nak bertembung dengan kak ina di cashier..
aku suruh syimah yang bayarkan barang aku and aku tunggu di luar..hahhha..

memang tak boleh nak belah la kann..hahah

lepas tu merayap pulak ke pasaraya ku di tambak..
kat sana memang rambang mata la jadinya..
memang lawa2 la bajunya.. baju for men pon lawa2.. 
ladies pon boleh pakai..hahha

rasa macam nak beli semua jer.huhu
tapi kat sana aku just beli tudung jer..
2 helai tudung aku beli..and kedua2nya colour hitam.., nak pakai untuk kerja..
satu tudung harganya rm8.90
lagi satu harganya rm6.90

lepas pergi pasaraya ku.. pergi ke pasar malam pulak..
syimah x beli apa2..tapi aku beli 2 tau fu fa..total up rm4.20

lepas tu (dongak tengok langit..hari dah nak hujan..) aku and syimah pon start bertolak balik..
masa lalu depan billion..singgah jap nak jumpa Fir..(kerja di Pizza)
tadi masa makan dengan Din dia belum masuk kerja lagi..hahuhuh
lepas berbual sekejap..(tegur muka dia dah 'naik') aku and syimah pon balik..

4 benda yang tak dapat dibuat ialah..
1) masuk ke kedai Pink House. Kekasih and Orange
2) beli beg
3) potong rambut
4) beli novel

keluar rumah pukul 11.30 pagi 
balik rumah pukul 6.15 petang..hahahha
gila SAKAN..

sampai kat rumah..bila syimah pon dah balik..aku kemas rumah sepantas kilat..
sebab mak aku dah nak balik.. ahahha..
aku sepatutnya kena kemas rumah dulu baru boleh keluar rumah..hahha

bak kata ayah aku..
"apa kata Ika kemas baju2 kat depan tu..sebelum mak balik..bagi mengelakkan keruntuhan sistem pendengaran..." hahaha... (my father said la..something like this..huhuu..)

bapak oh bapak..hahaha

total up semua berapa ye? kira kan le x? rasanya ada cecah rm300
hahahahah

p/s .::. dah kira nanti bagi tahu aku yer..

isnin / 11 April 2011 / 10:00 pm
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...