Second Salary..

As Salam..

setelah sekian lama (sebulan je..) aku bekerja.akhirnya aku dapat juga gaji aku yang kedua.., sekejap jugak eik aku nak dapatkan gaji ke-2 aku hohohohoh.. diam tak diam aku dah 2 bulan kerja di Sakan.. ahhh..bestnya., dah la budak2 nya sporting2 giler..lepas itu kerjanya senang2 ajer..hahahhaaa... walaupun gajinya sedikit.. tapi berbaloi2 la..sebab kerja sana tak susah pon..ber air-cond lagi itu..hahhhaha (sempat nak nangis2 lagi itu..hahahaa)...tu yang syoknya itu..huhuhu..tapi apa yang penting aku nak manage gaji aku yang ke 2 nie dengan cermat..no more pembaziran..no more unimportant stuff..hahaha..beli cincin and so whatever.. and to do that aku dah siapkan bajet pembelanjaan aku untuk bulan ini..hahaha..akan aku ikut sampai gaji ke 3 pulak.. hahha

dapat gaji 7 haribulan (isnin)..tapi hari dapat gaji itu aku off day..so aku patutnya amik gaji itu hari 8 haribulan la kan (selasa)..tapi pukul 1 tengah hari tadi aku dapat message dari kak Ina suruh datang Sakan kejap..aku tanya Nabila samada dia dapat jugak ke mesej yang sama..Nabila kata dia pun dapat jugak.. replay message kak Ina "ada apa kak?".. kak Ina jawab "ada nak sain"..so aku and Nabila pergi la saing ke Sakan.., Nabila datang rumah aku ..tapi aku nak kena tunggu adik aku Ilham balik dulu sebab adik aku Idah tak ada siapa nak jaga..si Ilham tu pulak ..dia balik pukul 2 ..aduh..lama betul nak tunggu dia..dekat satu jam tu.. sementara nak tunggu dia tu..si Nabila meng'online'kan dirinya dan usha2 laman web UPU..aku pulak terjumpa make-up yang mak aku baru beli kat avon..tiba2 jer tangan nie menggatal nak cuba pakai..hahhahaa..apa lagi ber touch -up la aku depan cermin..hahhaha..adik aku balik dari sekolah, aku and nabila terus blah pergi Sakan..apa lagi..mestilah naik basikal..hahhaha habis make-up cair..hhahahha..sampai Sakan punya la bengang sikit sebab kena usik dengan budak2 Sakan sebab aku ber make-up..hahahha..jadi budak comel aku hari itu..hahahah.. lepas dapat gaji..aku and nabila cabut pergi kfc kat Billion..apa lagi..dapat la jumpa dengan ahli SOU yang ke 7.. Aizuddin tapi dia ahli tak rasmi..hahahah.. berbual dengan dia sampai lupa nak balik ke Sakan.. cehh..dia cerita pasal aku kat kawan dia pulak itu..Ketua Pengawas paling sporting ..heheheh..best tu....din kasik 4 kad Snax..hahahaa..rembat la apa lagi..hahahha.. 

aku belanja 4 benda.::
untuk aku ialah chezzy wedgest yang besar dan satu snake plate..
untuk kak Ina and kak Sya..aku belanja satu Snake Plate
dan untuk budak2 sakan..aku belanja satu Family Feast ..hahahha.

yuli!! ko amik dua ketul ayam kan..hahahah yang lain2 dapat satu ajer,..hahahaa..untung kau la.. total up aku belanja rm **.** hahahhaha..mana boleh bagi tahu kan..hahahha..rasa puas bila dapat belanja kawan2 aku semua..hahahahaa..mak aku balik dari kerja pukul 7 ajak pergi pasar malam.. aku hajat nak belanja family aku tapi mak aku yang bayar semua.. aku just belikan adik aku air jer dengan belon air tu untuk syuhaidah..ahhahaha.. oleh kerana aku just dapat belanja family wak chek jer yang lepas so this time aku belanja family mak wok pulak..aku belikan dim sum.. hahah...betul ke namanya nie?? hahahah ..bantai ajer la..

hahahahah..esok bawak kad bank nak masukkan duit dalam bank.. hahhaha...
happy dapat gaji..lalalallalal

p/s .::. cincin aku hilang..huhuhuhu..sedihnyer aku..aaallla..mahal tu cincin itu..aaaallllaaaa..

selasa / 6:14 am / 8 March 2011


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...