Mata Ada Ketumbit..

As Salam..

wawawawawwwwaaaa...sakitnya mata..mata belah kanan ..huhuuu..

(p/s :: ada sape2 nk tiup kan? hehehee)

huhuuu..sakit rasanya matanya ni..
start sakit hari ahad..(ermm..tak berapa nak ingat pada waktu bila..)
hari isnin datang kerja baru terfikir yang mata maybe kena ketumbit..
sebab mata ini makin lama makin membesar dan membengkak!

atan :: hah! mata kau ini mesti nak kena kutu babi ..tak pun nak kena ketumbit..
afiq :: ha'ah la..mata kau dah bengkak
nabila :: balik rumah gelek padi pada mata baca selawat
farah :: kau pergi korek bekas beras kau lagi dalam2..cari padi

tahap paling sakit masa hari selasa..
nasib baik aku off day.. farah pun cancel nak outing dengan aku..
tapi yang aku peliknya..
mata aku tak membengkak dan membesar seperti yang sebelum nie..

this time just bengikit dan tengok sekali pandang orang tak akan nampak la..
~ ~alhamdulillah~ ~

hari rabu datang kerja dengan yakinnya..
tapi mata still ada rasa sakit2 sikit
hari khamis datang kerja dengan bersemangat..
mata kalau dipejam celikkan sudah tak rasa sakit
tapi kalau kelopak mata disentuh atau dipegang atau digenyeh..
ada juga la rasa sakit2nya

lepas itu..bawah kelopak mata ini ..tiap kali aku kena ketumbit mesti ada satu benda
bila aku rasa2 kat mata aku..benda itu bentuk bulat..
tapi orang tak nampak..

aku panggil penyakit ini dengan nama special..iaitu MUTIARA..
kenapa mutiara?
sebab sakit ketumbit ini terjadi kerana..ada benda asing masuk ke dalam mata..

kalau korang tengok tiram..mutiara terhasil apabila benda asing masuk ke dalam tiram, right?
so., thats why aku panggil MUTIARA..
benda asing masuk mata nanti akan ada benda yang bentuk bulat ini..
sama seperti tiram..
(ppsstt :: betul ke tiram yang hasilkan mutiara?? hahhaaa)

p/s :: baru fikir nak pakai cermin mata hitam pergi kerja..lalalaa

jumaat / 1:04 am / 11 Feb 2011


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...