Cashier oh Cashier..

As Salam..

cashier?

oh no?

benda paling utama sebenarnya yang aku nak elakkan ..
tapi malangnya aku sudah 'terlanggar' la pula..

ah! kak Ina la ni..

bukan kak Ina yang pindah itu..
tapi manager baru yang juga bernama Kak Ina..hahha..ironis sungguh..
tak pasal2 aku kena jadi cashier juga..
aku rasa..semua staff dalam Sakan itu dia nak jadikan cashier..
hahhaa..

yang belum jadi cashier just Faez, Shafiq, Fiza dan Nabila..
budak lelaki rasanya memang tidak akan jadi cashier.. just si Atan itu je yang boleh terlepas jadi cashier..

start jadi cashier pada hari Jumaat (4 Feb 2011)..
sejak dari hari itu aku sudah jadi cashier sebanyak 3 kali

first day cashier di kaunter 4 iaitu di department aku..(department Adam and Plastic)
pada hari Sabtu (5 Feb 2011) jadi cashier di kaunter 1
dan pada hari ahad (6 Feb 2011) aku jadi cashier di kaunter 2..
hahhaa..seronok juga jadi cashier..

next story about cashier..

hari pertama dan kedua jadi cashier..
alhamdulillah..aku tak ada short or over..

tapi pada hari ketiga jadi cashier..aku ada over (lebih) RM 5.80..
huhuhuuu..
aku tanya cashier yang lain..mereka mengatakan walaupun aku over duit tapi gaji still kena cut!
hahhaa...
perasaan aku? oh no! aku tak rasa apa2 pun..

my mama and daddy bising2..mengatakan tidak adil..
sekali pandang memang pun tak adil..
maknanya syarikat untung rm 5.80 x 2 = rm 11.60

tapi ada aku kisah..?? tak ada pun..

apa yang aku pelajari..
kalau nak jadi cashier..kurangkan eye contact dengan customers..
dengan pasti boleh mengurangkan stress seorang cashier..
so..kalau kita kira duit lambat..kita tak akan tahu bagaimana reaksi customers..hahaha...

semalam kak Sya suruh aku jadi cashier lagi tapi aku tak nak ..
oh cop! bukan sebab aku serik jadi cashier..
tapi sebab department aku tak ada siapa nak jaga..
Shafiq jaga pintu gantikan Faez ..
dan Intan off day.. stok jug belum naik lagi ini..takkan aku nak jadi cashier semalam..
so aku suruh kak Sya gantikan aku dengan Marliyana..hahhaaa

nasib baik lepas..department aku sudah macam kena langgar dengan garuda!
hahahaaaa....

next next story..

start bulan dua nie.. my gold are..
aku nak pastikan yang aku tak lambat datang kerja ..
department aku sentiasa bersih dan kemas..
customers servis tip top..
dan jadi cashier tak ada short and over..

kalau aku dapat buat ini semua..aku akan dapat gaji yang ber + + +..
this is my gold..

my explanation..

di Sakan..ada elaun kecemerlangan...
rm 50 sebulan..dan untuk dapatkannya..aku kena..
tak datang lambat
department bersih dan kemas
customers servis bagus..

dan

tiap kali jadi cashier dapat RM 2 lebih..(tak ingat jumlah sebenar)
jadi cashier pun ada elaun..layak dapat rm 50 or rm 60 (aku tak ingat) sebulan kalau tak ada short and over..

oh yeah! this is my target!!

~until here~

p/s .::. harap esok dapat jadi cashier ..

selasa / 2:42 pm / 8 Feb  2010
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...