Love That Story..

As Salam..

Rasa happy sangat bila habis tengok cerita Playfull Kiss tu.. mestilah tak lain tak bukan cerita Korean..
Korean Drama!! (^_^)
and now i'm really addicted to korean things!! wah!

난 정말 이야기를 좋아
(those words means "aku suka sangat cerita itu")

of course thrilled when there is someone who really loves us .. right? Oh Ha Ni as a very in love Beak Seung Ju..hahahahaa (^_^) if perhaps I could find someone like that? someone who really loves me .., someone is willing to wait for me for years .. it sounds very nice to hear and think about, right?
ermmm .. la .. do not mind, after all, I've given responsibilities to my mother for looking my future husband.. although I do not mention it to my mom yet .. but one day I will also tell ..

heheheh..
ok! Lets me attach some pictures

Baek Seung Jo (Kim Hyun Joong)
Oh Ha Ni (Jung So Min)









determination yang ada dalam diri Oh Ha Ni memang tak boleh nak disangkalkan..
really love that!
especially bila dia mencabar dan dicabar oleh Baek Seung Jo..
akhirnya dia dapat juga apa yang dia nak..
and I..
should have that determination spirits to..
I should..

kepada sesiapa yang tak pernah tonton drama Playful Kiss ini..
please don't ever ever jump into the conclusion when you read the title..
cerita ini bukan semata-mata mengenai 'kiss' tetapi ia lebih kepada kisah kehidupan dua remaja yang totally berbeza..
hero lelaki which is smart akhirnya fall in love to heroin which is not smart..
living in the same roof..
connected by both their parents.. yang merupakan kawan lama..
in the end..falled in love and get married..study together..
so wonderful..

................................................................................................................

dalam kehidupan kita..
bila kita rasa yang kita dah tak mampu lagi untuk hidup atau
 merasakan bahawa kita tiada lagi tujuan untuk hidup..
what we have to do is just turns to Allah..
Allah is always be there for us..
just turns to Allah..
sebagai hamba kita hanya mampu merancang tapi Qada' dan Qadar ditentukan Allah
berusaha berdoa dan bertawakal kepada Allah secara istikamah..
thats what can we do..

for all those yang mengenali aku..
wish that yang kamu semua boleh tegur dan menasihati aku sekiranya aku ada berbuat salah..
walaupun kesalahan yang aku buat itu hanya sebesar zarah kerana
sebesar zarah itu juga akan diperhitungkan di akhirat kelak..

(kenapa tiba2 masuk ke babak yang sayu nie..??)

p/s .::. dimana kan ku dapat kerja?
rabu / 11:30 pm / 22 Dis 2010

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...