Jom Cari Kerja..

As Salam..

kalau sudah baca blog farah., so, tak payah baca post aku yang kali ini..sebab sama jer isinya..tapi sudah terlanjur buka ini..apa salahnya kalau baca kan..
aku pun sebenarnya malas nak menulis post yang ini.. 
tapi tulis jer la kan...

selasa lepas merupakan hari yang kedua aku keluar mencari kerja..
this time.. cari kerja tak adalah macam yang first time tu..
yang masa first time tu., kalau boleh semua kedai nak masuk..
huhuuu..
its really hard to find a job..
sebiji susuhnya macam tenguk dalam drama tv Indon..
(eh?? kenapa Indon pula..??)

untuk hari kedua ini..
just cari di dua tempat sahaja iaitu di Econsave and Maslee..

oh yes!
aku memang masuk lalu pintu yang khas untuk nak keluar tu..
dan sememangnya aku boleh tembus tanpa disekat dan ditahan oleh pak cik and mak cik jaga..
impressive right?
hahahah..(^_^) tak adalah impressive apa pun..
just lalu jer la.. bukannya nak pergi ke kaunter bayaran pun..
just nak pergi ke kaunter pertanyaan tu je..
lepas dah tanya-tanya dengan kakak-kakak di kaunter tu.. 
aku minta la izin nak masuk terus lalu dari kaunter..
kakak kat situ on jer.. aku pun on la..
(eherm..ehermm..ada faham..??)

oh yes!
aku tahu yang dia ikut sekali.. dari mana aku tahu..?? terima kasih kepada anak Shafii kerana bertanyakan soalan kepada aku..
"ika, ****** ikut sekali tak? sebab hari itu farah kata dia ikut sekali.."

oh no!
aku sememangnya tak nampak yang dia sudah ada di situ..
dan aku masuk lalu pintu keluar tu sebab aku nak pergi ke kaunter pertanyaan..

oh yes!
aku memang tahu yang kau call dia masa lepas dah sampai maslee..

(hhhahahaha.. ^_^ ...balas2 mesej ke apa kat sini..?? hahah)

lepas pergi ke maslee.. kami ber 4 pun bergerak ke Econsave..
kalau di maslee tadi kami bawa balik borang temuduga..
tapi di econsave kami teus isi borang temuduga itu..
maybe sebab di econsave tu ada disediakan tempatt untuk menulis..

aku tulis di kaunter pertanyaan..
farah tulis di kerusi..
luqman tulis di atas tong sampah.. ahahahahah
syimah?? dia bawa balik..malas nak tulis kat situ..
 (tapi masalahnya dia lupa nak ambil borang temuduga tu semula pada aku..)

lepas dah hantar borang kepada kakak yang bagi kami borang temduga itu..
kami tunggu ketibaan arafah and fazlina..
arafah nak cari kerja juga..

lepas semuanya done..
kiteorang semua pun masuk la kedalam .. nak beli coklat untuk birthday present firdiana..
bajet rm50 tapi overload rm2..hehheeh..
biasalah itu perempuan kalau berbelanja..

syimah refuses dari nak melawat suhairy yang tengah kerja..
segan pula anak shafii sorang ini..
its okey..
malu itu ialah perisai orang yang beriman..

kemana hilangnya luqman?? sudah disuruh balik..tak kan la dia nak follow kiteorang pergi beli barang..
awkward la jadinya nanti..

lepas pergi econsave..
aku syimah dan farah pergi ke billion pula..
sebab nak beli kotak for nak masukkan coklat2 itu semua..
tapi yang mengharukan..
masa nak keluar dari kedai kotak hadiah itu..
firdiana ada pula kat depan kedai..
syimah boleh pula suruh firdiana jumpa kiteorang kat dalam..
hahahaha... syimah pun masa tu dia yang memegang hadiah coklat kat tangan dia..

persoalan  :: adakah firdiana nampak or tahu yang kiteorang prepare for hadiah dia..??

nothing much happen after that..
so, lepas firdiana balik..kiteorang pun balik..

p/s .::. farah beri lolipop besar pada firdiana.. aku nak menghabiskan lolipop besar itu perlukan masa seminggu rasanya..

khamis / 4:04 am / 23 Dis 2010
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...