12 hari ke SPM,,

As Salam..

seperti mana yang dirujuk pada tajuk yang tertera..
tinggal 12 hari lagi untuk kami or for more accurate and specific..
 its me to sit in the examination room..
but unfortunately.. just like right now..
i am still at here 
sitting at the front of my lappy
online-ing.., chatting.., website-ing.., surving..

islah yang satu ketika hari tu datang telah pergi..
kemana dia pergi aku tidak tahu mungkin telah ditarik kembali oleh pemberinya..
Subhanallah..

totally do not know what will happen with my SPM result..
sincerely.., i think my result will dumn,,really2 bad result..
i have that sinse!

selepas SPM.., semua candidate semestinya fikir nak tidur sahaja..
or maybe for someone yang tidak suka duduk di rumah..,
dia akan mula mencari kerja .. cari duit nak hidup..

but for me.. my mom totally not allowed me to find a single work
but she said ; "kerja dengan mak je la., mak upah jaga adik., sebulan mak bayar $100"

sebulan $100??
for the first time., i thought that amaount is big
but, after i have some conversation or chatting with one of my TAGGED and FACEBOOK friends..
he said
"kalau parents x kasik kerja suruh parents bayar gaji.., satu jam $10., 8 jam kerja."
so. my calculation resultt is
10 x 8 = 80
80 x 30 = 2400
this is a huge ammount..
but, i know and maybe some of u also know that
yang aku memang tidak akan minta gaji sebesar itu..apalagi bekerja dengan parents aku sendiri..

perancangan untuk lepas SPM ialah..;
1) find a job or maybe find two job! ::> cari duit lebih ..duit dalam bank kena ganti..
2) ambil lesen kereta ::> aku nak kebas kereta camry tu!
3) belajar memasak ::> aku nak master kan skill memasak aku..so, no more membebal daripada mak
4) tonton koren drama with my lappy ::> farah punya pasal la nie..
5) siapkan novel ::> rasa malas la..
for my mom..
mak sorry kalau result SPM ika tu nanti macam sampah..

p/s .::. rumah kata pergi, kubur kata mari

khamis / 12:47 am / 11 Nov 2010 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...