shocking semasa kemas bilik..

As Salam...

hari ni aq telah mndpt satu kerajinan utk mgemas bilik aq..,
n.., masa aq sdg kemas almari baju aq..,
tangan aq secara tidak sengaja telah terkena@tersentuh 3 buah fail dan bbrpa dokumen..

pada awalnya aq x kesah dgn kehadiran fail dan dokumen tu.., 
krn emak aku sememangnya menyimpan dokumen penting di situ sprti sijil lahir,
geran rumah or something like that..

tp lps tu baru aq sedar yg fail dan dokumen tu bkn fail yg mak aq slalu simpan kt situ..
fail yg mak aq slalu simpan kt situ dah xde.., yg ada just yg aq nmpk nie jer la..
fail dulu dah kotor n lama.., 
but this time the new fails n documents that my mom hide at there is black in colur n still new..

aq dgn prasan teruja n ingin tahu terus tarik keluar fail2 tu..
apatah lagi slps aq nmpah satu logo dan nama syarikat yg tdk dikenali tertera dibahagian dpn fail beserta kad nombor phone..
lps aq baca tajuk setiap fail2 tu.., aq gila2 terkejut!!!
kat dalam tangan aq skrg nie ada satu salinan lengkap WASIAT yg ditulis oleh mak aq..
so SHOCKING!!!
satu salinan penuh wasiat, jumlah harta/eset/pembahagian harta/pemegang amanah/ and ect..

pada awalnya aq takut nk baca sbb ada tertulis SULIT..
tp oleh krn rasa ingin tau yg mmbuak.., aq pun bacalah..

masa aq baca wasiat yg ditulis oleh emak aq tu..,
air mata aq x semena2 bertakung kt kelopak mata aq..
sedih giler masa baca..bkn sbb pembahagian harta tp sbb kasih sayang mak aq betul2 terselah!!
aduyaiiii..

p/s .::. kasih sayang ibu samapai ke mati!!!

selasa / 9:35 pm / 5 okt 2010


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...